Kiri: astugem kokku Vabadusristi Vennaskonnaks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiri lugejalt.
Kiri lugejalt. Foto: Kamilla Selina Lepik

Meie ammuse kauni kombe kohaselt kutsutakse esimestena peolauda ning palutakse aukohale istuma väärikad vanapaarid, sest suuresti on see nende teene, et ollakse põlvkondades olemas eestlaste, hõimlaste, sugulaste ning perekondadena.

Teatakse, et vanade peas ja olekus on mälestusi võitlustest, teadmisi ning äratundmisi asjadest, mida noorematel elukogenematuse tõttu veel olla ei või, aga mille tähendus tuleviku teele asujate jaoks on põhimõtteline ja suur.

Auväärsete järel asuvad istet võtma teolised, toimekad ja asised inimesed ning kõige lõpuks saabuvad noored – elu õied –, kelleta peol poleks mõtet. Sama põhimõte ja valikuprintsiip peaks kehtima ka rahva suurima, riikliku peo püstipaneku korral. Eesti sajandi pidupäevani on veel veidi aega. Vaadakem üle peopaik, külalised ning pidu kandvad põhimõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles