Haljala kaalub vallakeskuse mere äärest ära toomist

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametlikult on Haljala valla keskus Võsul. Tegelikkus on aga see, et poolte vallaametnike töökoht asub selles valges majas, pooltel on see aga endiselt Haljala kunagises vallamajas, praeguses teeninduskeskuses.
Ametlikult on Haljala valla keskus Võsul. Tegelikkus on aga see, et poolte vallaametnike töökoht asub selles valges majas, pooltel on see aga endiselt Haljala kunagises vallamajas, praeguses teeninduskeskuses. Foto: Arvet Mägi

Haljala vallavolinike ette jõudis teisipäeval eelnõu, millega sooviti muuta Haljala ja Vihula valla ühinemislepingut selliselt, et vallakeskus asuks edaspidi Haljalas, mitte Võsul. Vallakeskuse asukohta siiski ei muudetud, sest leiti, et niisugusele otsusele peab eelnema põhjalik arutelu.

Seetõttu võttiski koalitsiooni (reformierakond, valimisliit Plaan A ja valimisliit Maheda – K. E.) nimel ühinemislepingu ja vallakeskuse asukoha muutmiseks eelnõu esitanud vallavolikogu esimees Vello Väinsalu selle tagasi. Arutelu algatamine ühinemislepingu ülevaatamiseks ja võimalikuks muutmiseks volikogu otsusega sel õhtul siiski kinnitati.

Väinsalu selgitas, et kuigi ühinemislepingut koostades määrati vallamaja asukohaks Võsu, on elu praeguseks näidanud seda, et valla juhtimine on kahestunud: poolte vallaametnike töökoht asub Võsul, pooltel Haljalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles