Kunda koolis valitseb õpilaste rohkus

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda ühisgümnaasiumis on klasse, kus õpib lausa 30 õpilast.
Kunda ühisgümnaasiumis on klasse, kus õpib lausa 30 õpilast. Foto: KASPER MÄE/VIRUMAA TEATAJA

Kui üldiselt jääb lapsi koolides praegu üha vähemaks, siis sel õppeaastal taotles Kunda ühisgümnaasium koolipidajalt luba avada 5. klass 29 õpilasega, lisaks on üks laps koduõppel.

Viru-Nigula valla haridusjuht Merike Trumm ütles, et laste arv selles klassis on maksimaalne võimalik. “Igal õppeaastal on tulnud mõni õpilane oma vallast või linnast lisaks,” nentis Trumm.

Haridusjuht rääkis, et õppetöö parema kvaliteedi tagamiseks on klass jaotatud kaheks õpperühmaks, niimoodi suudetakse pöörata õpilastele rohkem tähelepanu ja läheneda neile individuaalselt.

“Samadel alustel toimub õppetöö ka 8. klassis, kus õpib 30 õpilast, ja 9. klassis, kus õpib 26. õpilast. Nendeski klassides käib õppetöö rühmades. Klassides on ka lihtsustatud õppekava järgi õppivad õpilased, kes moodustavad omakorda eraldi õpperühma,” kõneles Trumm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles