Veteranid võitsid maailma pari­mate seas medaleid

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti veteranide koondis võitis Venemaa järel ja USA ees võistkondlikult teise koha.
Eesti veteranide koondis võitis Venemaa järel ja USA ees võistkondlikult teise koha. Foto: Liis Treimann/Postimees

10.–15. oktoobril Lätis Daugavpilsis peetud maailmameistrivõistlustel sangpommispordis aitasid ka Lääne-Virumaa jõumehed Eesti veteranide koondisel medaleid võita.

Eesti veteranide koondis võitis möödunud aastal Euroopa Superkarika ning saavutas nüüd Venemaa järel ja USA ees võistkonnaarvestuses teise koha.

Vanuseklassis 65–69 võistelnud Väino Stoltsen (kehakaalus kuni 85 kg) Väike-Maarja rahvaspordiklubist võitis pronksmedali pika tsükli tõukamises.

Tema klubikaaslane Ennu Aoveer (vanuseklassis 75–79) saavutas kaks neljandat kohta: pika tsükli tõukamises ja sangpommikahevõistluses (rebimine ja lühike tõukamine).

Eesti Sangpommispordiliidu president Ülo Kuusk (vanuseklassis 70+) Jõgevamaalt võitis maailmameistritiitli sangpommikahevõistluses ja on nüüd 12-kordne maailmameister ja 22-kordne Euroopa meister.

Eesti tiim võitis seitse maailmameistrivõistluste tiitlit: viis hõbe- ja seitse pronksmedalit.

Maailmameistrivõistlustel osales 30 riiki. Kõige kaugemalt tulijad olid Austraaliast, USA-st ja Lõuna-Koreast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles