Mõnepäevane streik tühjendas põhjanaabrite leivaletid

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome koolides on sügisvaheaeg seljataga, mistõttu ei jäta streik õpilasi puutumata. Nälga keegi otseselt kannatama ei pea, sest haridusasutused on lastevanemaid streigist teavitanud ja palunud lastele toidukoti kooli kaasa panna.
Soome koolides on sügisvaheaeg seljataga, mistõttu ei jäta streik õpilasi puutumata. Nälga keegi otseselt kannatama ei pea, sest haridusasutused on lastevanemaid streigist teavitanud ja palunud lastele toidukoti kooli kaasa panna. Foto: Dmitri Kotjuh

Soomes kestab kolmandat päeva ametiühingute korraldatud streik, mis pole jätnud puutumata ka arvukaid naaberriigis elavaid ja töötavaid eestlasi. Küllaltki suured mõõtmed võtnud mõnepäevane streik on põhjustanud meelepaha nii valimiste ootel poliitikutele kui ka inimestele, kelle igapäevaelu on häiritud.

Streik on mõju avaldanud paljude elualade inimestele, teiste hulgas näitavad oma vastuseisu ületunni- ja asendustööle meditsiinitöötajad, lasteaedade toitlustajad, koristajad ning trammijuhid.

Põhjanaabritele valmistab meelehärmi ka peagi parlamendis arutusele tulev niinimetatud vallandamisseadus. Valitsuses ette valmistatud seaduseelnõu lubab alla kümne töötajaga ettevõtetel rakendada vallandamist lihtsustatud viisil. Teisisõnu võib inimene tööst ilma jääda eelneva etteteatamiseta – päevapealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles