Kaugelt rohkem kui külajant

Aivar Ojaperv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viinavoorimehed aktsioonis. Nende suust sai kuulda ka külanalju, kuid selle kamba dramaturgiline roll oli lavastus tervikuks siduda.
Viinavoorimehed aktsioonis. Nende suust sai kuulda ka külanalju, kuid selle kamba dramaturgiline roll oli lavastus tervikuks siduda. Foto: Vladislav Musakko

Teatrigurmaan tõmbab nina muidugi krimpsu: mingi rahvateater ja lugu viinatöösturist. Jah, Piibe teatri “Moe mees” vastab mõlemale kriteeriumile, aga külajant pole Moe vanas piiritusetehases vaid neli korda etendunud lavastus kohe kindlasti mitte.

Rohkem sõumehena tuntud Arlet Palmiste juhitav Piibe teater mängis “Moe meest” 16.–19. oktoobrini. Mitte et publikut poleks jätkunud – pigem vastupidi! –, vaid nii oligi kavas. Soe vastuvõtt pani Palmiste ja Co. mõtisklema, et äkki kevadel uuesti.

“Moe mees” on lugu Moe piiritusetehase rajajast, eesti soost mõisnikust Jakob Kurbergist ja tema lastest. Tegevus toimub Moe piirituse- ja viinatehases aastatel 1907–1933.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles