Epp Mäe kaotas kaheksandikfinaalis eksmaailmameistrile

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Mäe võitis maadluse MM-il naiste raskekaalus avaringis nigeerlannat Blessing Joy Onyebuchit, kuid pidi seejärel kaheksandikfinaalis 10:0 alla vanduma selle kaalukategooria kahekordsele maailmameistrile Adeline Maria Grayle.
Epp Mäe võitis maadluse MM-il naiste raskekaalus avaringis nigeerlannat Blessing Joy Onyebuchit, kuid pidi seejärel kaheksandikfinaalis 10:0 alla vanduma selle kaalukategooria kahekordsele maailmameistrile Adeline Maria Grayle. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Epp Mäe võitis maadluse MM-il naiste raskekaalus avaringis nigeerlannat Blessing Joy Onyebuchit, kuid pidi seejärel kaheksandikfinaalis 10:0 alla vanduma kahekordsele maailmameistrile Adeline Maria Grayle.

Kaheksandikfinaalis algas matš rahulikult ja sportlased veetsid aega teineteist kombates. Lõpuks sai määravaks kiirus – kui Gray läks rünnakule, sai ta haarde kätte, Mäe eest suutis ameeriklanna aga ära putkata ning vastase rünnaku enda kasuks pöörata. Mäe võttis matši peale vaid korra vastase normaalsesse haardesse, seda esimese kolmeminutilise perioodi lõpus, aga selle suutis Gray edukalt ära kaitsta.

Avaringis alustas Epp Mäe nagu eestlasele kohane – ei saanud vedama. Onyebuchi maadles üliagressiivselt ja surus loetud sekunditega Mäe matilt välja. Poole minuti möödudes olid tema edunumbrid juba 4:0, minut hiljem 6:0. Siis alustas tagasitulekut Mäe, kuid hinge mindi tõmbama vastase 7:2 eduseisul.

Teisel poolajal jõudis Mäe kärmelt skoorini 6:7, ja kui kellal oli jäänud käia veel kaks minutit, mindi sel seisul ka matile maoli maadlema. Esmalt vedas Onyebuchi paaril korral eestlanna üle, aga kogenud Mäe suutis tema haarde murda ja ise initsiatiivi haarata. Loetud sekunditega sai Mäe vastase selili ning kohtunik vilistas matši lõppenuks – raske, aga teenitud võit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles