Kevad toob mööda postimaanteed üle 200 kilomeetri elamusi

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elamusi võivad pakkuda nii alaliselt tegutsevad ettevõtted kui ka päevaks või kaheks uksed avavad kodukohvikud.
Elamusi võivad pakkuda nii alaliselt tegutsevad ettevõtted kui ka päevaks või kaheks uksed avavad kodukohvikud. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Aastal 2015 alustatud eeltöö kuue LEADER-i tegevusgrupi vahel eesmärgiga tugevdada põhjaranniku turismipotentsiaali jõudis 2017. aastal koostööprojektini “Pealinnast piirilinna”.

Järgmise aasta 18. ja 19. mail toimub selle projekti raames suurüritus “Elamused pealinnast piirilinna”.

MTÜ Partnerid tegevjuht Elsa Hundt rääkis, et elamuste teljeks on vana postimaantee ehk siis praegusest Tallinna–Narva maanteest mere poole jääv ala. “Meie ühiseks sooviks on lasta inimestel osa saada erinevatest elamustest, maitsetest, kunstist, käsitööst, kultuurist, seiklustest, matkadest,” sõnas Hundt ja lisas, et kevad meelitab inimesi loodusesse ja uusi paiku avastama ning seetõttu valitigi projekti ajaks maikuu, mil turismihooaeg pole veel peale hakanud.

Korraldajad ootavad Haljala, Rakvere ja Viru-Nigula valla ettevõtjaid ja muidu aktiivseid inimesi suursündmusel kaasa lööma. “Osa paiku on igapäevaselt avatud, tuleks lihtsalt lisada põnev nüanss, et külaline tahaks tulla, jääda, tegutseda, aga oodatud on ka need, kes soovivad ainult nendel päevadel külastajatele uksed avada,” märkis Hundt.

Kuni 10. novembrini koondavad LEADER-i tegevuspiirkondade juhid informatsiooni võimalike teenusepakkujate kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles