Arkna rahvas tahab ohutult koju pääseda

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varem oli maanteele joonitud ohutussaar selle ületamist lubava katkendliku joonega poolitatud. Uus märgistus enam vasakpööret teha ei luba.
Varem oli maanteele joonitud ohutussaar selle ületamist lubava katkendliku joonega poolitatud. Uus märgistus enam vasakpööret teha ei luba. Foto: Meelis Meilbaum

Arkna elanikud on mures, sest maanteeamet ei luba neil enam harjumuspärast teed mööda koju sõita. Teemeeste välja pakutud variant on ebamugav ning külarahva hinnangul ka väga ohtlik.

Kui selle suveni oli Tallinna–Narva maanteelt lubatud vasakpööre kohe Arkna ristmiku lähedal maanteega ristuvale Jõekalda teele, siis uuendatud teekattemärgistus seda enam ei luba. See aga tähendab, et Rakvere või Sõmeru poolt tulijad pääsevad Arkna külla vaid mõisa kaudu.

Arkna elanik Meelis vahendas külarahva muret, lausudes, et mõisa kaudu sõitmine on ebamugav ning ka ohtlik. Nimelt ei mahu suurel maanteel vasakpööret ootavast autost suurem sõiduk paremalt mööda, Tallinna poolt võib aga vahel autosid väga palju tulla ja pöörde tegemise aeg seega päris pikk olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles