Teater sai pudeli viskit

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Raul Vaiksoo, Indrek Saar ja Velvo Väli parkla laiendust avamas.
Vasakult: Raul Vaiksoo, Indrek Saar ja Velvo Väli parkla laiendust avamas. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Rakvere teater avas mõni päev tagasi pidulikult uue parkla ja tähistas sellega lõpuks kogu teatrimäe valmimist. Omamoodi ajalooline oli aga sündmus ka selle tõttu, et projekti arhitekt Raul Vaiksoo pidi teatrile kui töö tellijale viimaks pudeli viskit kinkima. Miks?

Nimelt on Vaiksoo juba ammu kuulutanud, et kui tema töödes esineb vigu, mis tähendavad tellijale lisakulusid, kaasneb nendega temalt pudel viskit. Kahekümne aasta jooksul seda aga juhtunud ei olnud. Kuni praeguseni, mil pisike eksimus arhitektile napsipudeli maksma läks.

Rakvere teatrijuht Velvo Väli rääkis, et Rakvere teatri parkla puhul polnud ehk tegemist väga keeruka objektiga ning eksimuski ei olnud suur. Nimelt jäi teatri väikesele majale kunagi katuse renoveerimise aegu paigaldamata üks vihmaveerenn – põhjusel, et hoone kõrval asus elumaja. Nii jäi renn välja ka uuest projektist, ning kui ühel hetkel avastati, et vesi katuselt puha maha jookseb, oligi käes ajalooline hetk: Vaiksoo pidi tunnistama, et võlgneb teatrile viski. Velvo Väli sõnul on Vaiksoo pudeli teatrile ka juba üle andnud. “Aumeeste asi,” ütles Väli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles