Teistmoodi õpetaja ja ta ümmargused lauad

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Vahe­oja on pealtnäha vaikne, kuid tegelikult tegutsemisindu täis: naine ei armasta niisama tiksuda, iga päev peab midagi juhtuma, elu peab olema põnev nii õpetajal kui ka õpilastel.
Katrin Vahe­oja on pealtnäha vaikne, kuid tegelikult tegutsemisindu täis: naine ei armasta niisama tiksuda, iga päev peab midagi juhtuma, elu peab olema põnev nii õpetajal kui ka õpilastel. Foto: Vladislav Musakko

Võsu kooli õpetaja Katrin Vaheoja (42) klassiruumis on ümmargused lauad, sein, kuhu võib joonistada, ja lebonurgad lugemiseks. See on üks teistmoodi klass.

Katrin on ise ka teistmoodi. Kui me esimest korda kevadel Rakveres toimunud seminaril kohtusime, oli Katrin üks esinejaist. Ta tutvustas oma tööd ja Võsu kooli uuenduslikke nippe neile, kes ei olnud veel kindlad, kas nad üldse õpetajaks saada soovivad. Inimestele, kellel kaalukausil karjäärimuutus. Ja nad vaatasid ning ahhetasid – selline naine, nii vägev õpetaja!

Esinev Katrin ja vaikses klassiruumis askeldav Kat­rin on sootuks erinevad, samas ikka ühtmoodi loovad: kui ei teaks, et tegemist on eesti keele ja kirjanduse õpetajaga, pakuks, et kindlasti on kunstiõpetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles