Kahel liinil muutuvad busside sõidugraafikud

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liinibuss Rakvere bussijaamas.
Liinibuss Rakvere bussijaamas. Foto: Meelis Meilbaum

Alates novembrist sulgeb AS GoBus sõitjate vähesuse tõttu kommertsbussiliini number 15A, millel sõidab Kunda–Rakvere buss, mis väljub Kundast kell 7.05. Selle asemel hakkab sõitma kell 7.35 väljuv buss ning muudetakse eelneva ja järgneva bussi väljumisaega – uued kellaajad on 6.45 ja 8.00.

“Avaliku liini number 15 hommikused väljumised Kundast on praegu üle koormatud,” ütles Põhja-Eesti ühistranspordikeskuse tegevdirektor Vello Jõgisoo. “Olukorra leevendamiseks nihkub kell 6.50 Kunda Pargi peatusest väljunud bussi aeg varasemaks – alates 1. novembrist on see 6.45 – ja veootsa hakkab teenindama suurem buss. Seni kell 7.50 väljunud buss hakkab seda tegema kell 8. Nende kahe vahele lisame täiendava väljumise Kunda Pargi peatusest kell 7.35. Loodetavasti aitab see sõitjaid hajutada eri aegadel väljuvate busside vahel ning Kunda, Essu ja teiste kohtade elanikud ei pea puupüsti täis bussis tööle või kooli sõitma.”

Mõnevõrra muutub ka liini number 12 Rakke–Koeru busside sõidugraafik, sest arvestatakse rongide Rakkesse saabumise ja sealt väljumisega. Senine väljumisaeg Rakkest kell 7.40 muutub alates 1. novembrist 7.38-ks. Lisatud on peatumine Rakke raudteejaama juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles