Põhjakeskus muutus Lottemaaks

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ennelõunal võis Põhjakeskuses igal sammul kohata lapsi, küll suuremaid, küll väiksemaid. Nii rohkesti oli neid kaubanduskeskusse tulnud ühelainsal põhjusel: sinna oli saabunud ka koeratüdruk Lotte koos oma lõbusate kaaslastega.

Põhjakeskus kajas laste kilgetest ning laval tantsu õpetavate rebase Giovanni ja kärbes Jaagu vigurlikest õpetussõnadest. Koeratüdruk Lotte kallistas lapsi ega saanud hetkekski olla ilma, et mõni laps tal käest või kaelast haaraks. Muidugi mõista ta seda ei soovinudki. Vahva Lotte just oma armsaid Rakvere sõpru vaatama tuligi.

"Igatsesin Rakvere-sõpru väga," tunnistas Lotte, kes rääkis ka sellest, et Leiutajatekülal on oma ajalehtki, kus hiljuti ilmus Lotte nuputatud ristsõna. Muu hulgas tuli seda lahendades teada, kes teeb küla parimaid pannkooke. Õige vastus on loomulikult Lotte ema Anna.

Lottel on nüüd ka väikene õde Roosi, ent teda ei saanud Lotte Rakverre kaasa võtta, sest kutsikake on veel liiga tilluke.

Leiutajateküla doktor Ave oli endale omaselt energiline ja rõõmsameelne. "Just vaatasin mõnede laste kurgu üle," teatas ta. "Mõnel oli natuke punast seal ka, soovitasin siis pärnaõieteed meega, see on nagu võluvägi!" Doktor Ave kiitis ka Rakvere-lähedasi metsi, kus kuuseriisikaid pidavat olema nagu murdu. Neist seentest valmistab doktor Ave põletusevastast salvi, mida on hea kasutada näiteks siis, kui pannkooke tehes end kõrvetama peaks. Doktor pani ka kõigile südamele, et nüüdsel viirusterohkel ajal peaks kodus olema põdrasamblateed ja ingverit. Viimane küll tihti lastele ei meeldi, aga doktor Ave arvates võiks talle hoopis uue nime panna ja näo pähe joonistada - nii on kergem ingveriga sõbraks saada. Aga nimi võiks tal olla näiteks Malle.

Kolme tunni sisse, mil Leiutajateküla rahvas Põhjakeskuses viibis, mahtus õpetlik etendus "Väike moosikomm", kontsert Lottemaa lavalaudadelt tuntud lauludega ning ühised laulud ja mängud. Võimalust Lottemaa rahvaga koos pilti teha kasutati usinalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles