Vastukaja: kiirabibrigaad jõudis kohale 11 minutiga

, AS-i Karell Kiirabi juhatuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiri lugejalt.
Kiri lugejalt. Foto: Kamilla Selina Lepik

Samal teemal: Margus Martin "Terviserike nõudis näitusekülastaja elu" 22. oktoobri Virumaa Teatajas

Virumaa Teatajas 22. oktoobril avaldatud uudises oli viidatud asjaolule, et kiirabi saabus sündmuskohale paari­kümne minuti jooksul. Kuna sellised teemad on ühiskonnas väga tundlikud, kõrgendatud tähelepanu all ning kiirabi tööle ja selle kvaliteedile hinnanguid andvad, pöörame ajakirjanduses avaldatud faktidele väga suurt tähelepanu. Seda hoolimata asjaolust, et iga päev kontrollib kiirabi töö kvaliteeti mitmetasandiline kvaliteediosakond.

Uudises viidatu tõttu korraldasime AS-is Karell Kiirabi sisejuurdluse, et välja selgitada, milline oli tegelikult kiirabi kohalejõudmise aeg. Asjaolude uurimisel selgus, et Rakvere mõlemad brigaadid olid teiste abivajajate juures väljakutsel või teel sinna ning varem kutse saanud kiirabibrigaadi suunas häirekeskus kohe ümber abivajaja juurde Rakvere spordikeskusesse. Brigaad katkestas 17 minutit varem Roela suunalt saabunud madalama prioriteediga kutsele reageerimise ja jõudis spordikeskusesse 11 minutiga, mitte aga paarikümnega, nagu oli viidatud artiklis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles