Poliitikute jonn: neli kuud tasulist ühistransporti (1)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaal tuleb pilet lunastada jätkuvalt raha eest.
Lääne-Virumaal tuleb pilet lunastada jätkuvalt raha eest. Foto: Meelis Meilbaum

Tasuta ühistranspordi tarbeks eraldati riigieelarvest raha kõikidele maakondadele, kinnitab majandus- ja taristuministri nõunik Jaan Männik. Lääne-Virumaal tasuta sõidu võimalust pole, sest nii otsustas kohalik omavalitsuste liit. Viimase juhatuse esimees Einar Vallbaum tunnistas muu jutu sees, et vastav otsus polnud mitte pragmaatiline, vaid puhtalt poliitiline.

Maakondlik tasuta ühistransport on teatavasti majandus- ja taristuministri Kadri Simsoni “soolo”. Vastav lubadus oli keskerakonna valimisprogrammis ja see lisati ka koalitsioonilepingusse.

Kui asi konkreetseks muutus, pidi keskerakond valitsuspartnerite, eeskätt Isamaa survel osaliselt taganema ja nõnda tekkis Eestis olukord, kus tasuta maakondliku ühistranspordi kehtestamise üle sai lõplikult otsustada iga maakond eraldi. Või täpsemalt: otsustaja oli maakonda esindav omavalitsuste liit, mis koosneb vallavanematest ja/või vallavolikogu esimeestest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles