Kaks viga jahil = inimese surm

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relv. Pilt on illustratiivne.
Relv. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Laupäeva hommikul kell 8.53 sai politsei teate Haljala vallast Karula külast, kus parasjagu jahil viibinud seltskonnas sai jahirelvast tabamuse ja suri saadud vigastustesse 65-aastane mees. Rakvere politseijaoskonna juht Tarmo Tammiste rääkis, et sündmuskohalt kogutud andmete põhjal on teada, et tegemist oli juhulasuga ajal, mil teine jahimees paigutas relva sõidukisse.

Politsei on alustanud juhtumi asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Rakvere Jahindusklubi tegevjuhi Jaan Villaku andmetel juhtus traagiliselt lõppenud õnnetus enne jahti. Villak selgitas, et jahil võib relva laadida ainult kütiliinis. Sinna minnes peab relv olema tühi. Kütiliinist tulles tuleb relv tühjaks laadida ja see peab olema lukustusest lahti ehk avatud asendis: et oleks kõigile nähtav, et relv on tühi. Mõistagi ei tohi relvatoru suunata inimese poole.

Õnnetus juhtuski seetõttu, et nimetatud kaks nõuet ei olnud täidetud. “Oleks neist üks olnud täidetud, poleks õnnetust juhtunud,” sõnas Villak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles