Kundasse perearsti leida on suur vaev

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kundasse, tööstuslinna, kus elab 3000 inimest, ei leita kuidagi uut perearsti.
Kundasse, tööstuslinna, kus elab 3000 inimest, ei leita kuidagi uut perearsti. Foto: Meelis Meilbaum

Uuest aastast suundub väljateenitud pensionile Kunda perearst Merike Siiak. Linna uue doktori leidmine on võimatuna tunduv missioon: kaks konkurssi on juba läbi kukkunud. Asjaosaliste sõnutsi on tegemist riigi tegemata tööga.

Väga suur kriis – just nii julges situatsiooni nimetada Viru-Nigula vallavanem Einar Vall­baum. “See on suur jama, millesse riik suhtub ükskõikselt. See on häbiplekk, et suur tööstuslinn jääb perearstita,” ütles Vallbaum.

Miks 3000 inimesega linnas tohtrid töö- ja arenguvõimalust ei näe? Vallbaum pakkus põhjuseks meeletu koormuse ja kehvad töötingimused. “Siin pole perearstide töö ainult arsti oma, see on rohkem paberimajandus, mida peaks sekretär tegema. Aga teda ega õde ei kannata palgata,” kõneles vallavanem. Ta nimetas ka seda, et uut perearstikeskust ei rajata. “Tööruumid on vanad ja koledad,” sõnas Vallbaum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles