On tööd ja on tegijaid, aga pole tulemust

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere ametikoolis sai koka kutsetunnistuse mullu 12 õpilast.
Rakvere ametikoolis sai koka kutsetunnistuse mullu 12 õpilast. Foto: Arvet Mägi

Lääne-Virumaa töötukassa esinduse kodulehe tööpakkumiste rubriigis on ülekaalus kuulutused toitlustusettevõtetelt. Enim otsitakse maakonnas kokki, aga puudus on ka pagaritest.

Samal ajal õpitakse Rakvere ametikoolis mõlemat eriala ja kvalifitseeritud tööjõudu lisandub maakonda regulaarselt. Vestlustest ettevõtjatega, kokaks ja pagariks õppinud inimeste ja töötukassa esindajatega sai selgemaks, miks ei saa kokku tööandja ja töövõtja, kes ometi teineteist vajavad.

Töötukassas hiljuti toimunud tööjõuvajaduse baromeetri sisendi kogumise koosolekul teatas töötukassa juhtivkonsultant Kersti Uustalu, et kui näiteks viimase 12 kuu jooksul oli kokkadele maakonnas pakkumisi 93, siis soovijaid vaid 50. Valdavalt on soovijate vähene hulk seotud ebasobiva tööajaga, mis kokkadel on pikk ja sageli öine. Ka on Uustalu sõnul tööotsijad tihti noored emad, kellele sobiks tavapärane tööpäeva pikkus, kella 8–17, ja et kokatöö on füüsiliselt raske, seab seegi omad piirangud. Sageli elavad tööotsijad maapiirkonnas, kust näiteks Rakveres tööl käia on keeruline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles