Juhtkiri: õnn peitub sisemises jõus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Teinekord on inimesel soov midagi oma elus muuta ja ta ka teab, kust peaks alustama, aga ikkagi ei õnnestu. Tänase lehe lugu Žannast ja Nataljast on väga innustav ja hea näide – nad on üksteisele utsitajateks. Kui soovid on sarnased ja eesmärk ühine, siis on koos lihtsam tegutseda ja lahendusi otsida. Unistuste ja soovide teokstegemist saab riik töötukassa abil hõlbustada. Töötukassast on võimalik saada praktilist abi ja tuge, et ümber või midagi juurde õppida. Seejuures on põhiline, et fookus tuleb seada võimaluste otsimisele, mitte takistuste peale mõtlemisele.

Ei öelda asjata, et ühe ukse sulgumine võib avada mitu uut. Töökaotus või -vahetus on sageli see, mis sunnib inimest, kes ei ole ehk enam esimeses nooruses, enda eluga midagi ette võtma. Elukutsevahetus on üks võimalus.

Tänapäeval räägitakse pidevõppest üha rohkem ning seda soositakse kõikvõimalikel viisidel. On isegi levinud ütlus, et kui inimene on liiga kauaks ühele ametikohale jäänud, jookseb töösuhe viimaks liiva: töötajal pole midagi pakkuda, sest kõik on juba justkui tehtud, ning tööandjagi võib pidada väga staažika töötaja motiveerimist liiga keeruliseks.

Elus viivad inimesi edasi sisemised ja välimised motivaatorid. Neist esimesed innustavad tegutsema õnnetunde ja rahulolu nimel. Sisemised motivaatorid on otsene tee õnneni.

"Elus viivad inimesi edasi sisemised ja välimised motivaatorid. Neist esimesed innustavad inimest tegutsema õnnetunde ja rahulolu nimel."

Välised nõuded, enamasti seotud teiste inimeste ootuste ja vajadustega, täidame ka kuidagiviisi, aga suuremat rõõmu see meile ei paku.

Kui inimene leiab küpses eas võimaluse hakata tegelema sellega, millest ta varem on vaid unistanud või millele olude sunnil pole pühenduda saanud, võib öelda, et lõpp hea, kõik hea.

Olgu tegemist siis uue palgatööga või julge sammuga hakata ettevõtjaks ning iseenda tööandjaks, nõuab see inimeselt siiski seda esimest sammu, julgust mugavustsoonist välja astuda.

Uuringud näitavad, et kui inimene tegeleb rahuldust pakkuva alaga, on ka tema tervis tugevam ning eluaastaid jagub kauemaks. Võidavad kõik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles