Küpseski eas võib teha kannapöörde

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalja Kolgo (vasakul) ja Žanna Garaštšenko ütlevad, et koos ning üksteist utsitades on lihtsam suuri muutusi ette võtta kui üksinda: koos läksid nad eesti keele kursustele ja eksamile, koos asusid õppima Tallinna tervishoiu kõrgkoolis.
Natalja Kolgo (vasakul) ja Žanna Garaštšenko ütlevad, et koos ning üksteist utsitades on lihtsam suuri muutusi ette võtta kui üksinda: koos läksid nad eesti keele kursustele ja eksamile, koos asusid õppima Tallinna tervishoiu kõrgkoolis. Foto: Meelis Meilbaum

Kaks rakverlannat, sõbrannad ja pikaaegsed kolleegid Natalja Kolgo (38) ja Žanna Garaštšenko (50) otsustasid koos ette võtta elumuutuse: panna maha senise ameti ning õppida ala, mis on neid lapsest saati huvitanud – meditsiini. Aga alustuseks tuli seada sammud eesti keele kursustele ja teha B2 taseme eksam.

Žanna tahtis juba koo­liajal minna me­ditsiiniõeks õppima. Aga ei läinud. “Kartsin vist ja läksin hoopis tööle – kudujana. Ka see töö meeldis mulle. Aga kaks aastat tagasi sain aru, et nüüd on vaja midagi muud teha,” jutustab naine, kes kolmkümmend aastat töötanud kudumismasinaga.

Impulsi andis kolleeg Natalja, kes rääkis tihti soovist midagi uut õppida. “Mõtlesin, et ­äkki peaks minagi midagi õppima – maailm läheb edasi, aga mina seisan justkui ühel kohal,” kõneleb Žanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles