Rakvere linn ostis korrastamiseks koleda platsi

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu parklana kasutusel olev Pikk 22 kinnistu muutub tulevikus jalakäijatele mõeldud linnaväljakuks.
Praegu parklana kasutusel olev Pikk 22 kinnistu muutub tulevikus jalakäijatele mõeldud linnaväljakuks. Foto: Vladislav Musakko

Rakvere linnavolikogu otsustas osta ka viimase osa Kaitseliidu maja vastas olevast kinnistust aadressil Pikk 22, millest peaks Pika tänava renoveerimise käigus saama avalik väljak.

Kinnistu kuulus pärast sellel asunud hoone põlemist kolmele omanikule, kusjuures umbes 52 protsenti Rakvere Elamuhooldusele, kes oma osa 35 000 euro eest suve hakul linnale müüs. Teine omanik soostus pärast pikka kauplemist oma osa sama suure summa eest mõned kuud hiljem linnale müüma.

Lõpuks saadi kaubale ka kolmanda omanikuga, kellele makstakse tema osa eest 33 000 eurot. Kokku tasutakse kinnistu eest 103 000 eurot, mida on pea poole rohkem, kui kinnisvarabüroo selle väärtuseks pakkus.

Linna rahakotist siiski nii palju ei kulu, sest kinnistu soetamiseks on Pika tänava uuendamise projektis, mida toetab suures ulatuses EAS, ette nähtud 60 000 eurot.

Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami ütles, et tegelikult on linna tulu ka see, et projektiraha toel saab ühe koleda platsi korda teha. Praeguse kava kohaselt on see kavas katta betoonplaatidega ning paigaldada sinna tänavamööbel ja lillealused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles