Kihutavaid veokijuhte hakkab Viru-Nigulas taltsutama kiirustabloo

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirustabloo kutsub juhid korrale ka ilma trahvikviitungita. Ning teeb tuju heaks, kui ekraanile ilmub naerunägu ja kiri “Tubli liikleja!”
Kiirustabloo kutsub juhid korrale ka ilma trahvikviitungita. Ning teeb tuju heaks, kui ekraanile ilmub naerunägu ja kiri “Tubli liikleja!” Foto: Vladislav Musakko

Kiiruspiirangut eimillekski pidavad metsaveokid ajasid Viru-Nigula rahval kopsu üle maksa ja kohalik vabatahtlike komando on asunud tegutsema: projekti- ja vallaraha abil ning omaosaluse toel soetatakse kiirustabloo, mis paigaldatakse aleviku sissesõidule.

Üldiselt paneb kiirustabloosid üles maanteeamet, kuid neil on omad eelistused – Lääne-Virumaal on sellised tablood näiteks Huljal ja Tapal. Kodanikualgatusel üles seatud tabloode kohta puuduvad aga andmed sootuks, vähemalt meie maakonnas.

Kui Viru-Nigulasse keerata Peterburi maanteelt, näeb liikleja esmalt teeserval märke, millest esimene lubab sõita 70 ja teine 50 kilomeetrit tunnis. Järgneb pime kurv, siis teeäärne pood väikese parklaga, Viru-Nigula bussijaam ja ülekäigurada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles