RMK šaakalikaamera alustas ülekannet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hantsu talu, Ranniku küla, Tõstamaa vald. 15. november 2016. Šaakalid murravad lambaid. Margus Kase rajakaamera fotod.
Hantsu talu, Ranniku küla, Tõstamaa vald. 15. november 2016. Šaakalid murravad lambaid. Margus Kase rajakaamera fotod. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) loodusblogi käivitas Lääne-Eestis veebikaamera, mille kaudu saab vaadelda šaakalite toimetamist. 

Šaakaleid on võimalik jälgida juba teist sügist järjest, tänavu Saastna poolsaarele Pikanina talu randa paigaldatud kaamera ette jäi juba esimestel öödel kaks looma, teatas RMK pressiesindaja reedel. 

Saastna poolsaarel Lääne-Eestis tegutseb teadaolevalt kaks pesakonda šaakaleid: üks tihedas kadastikus Pikanina lähistel ja teine Saastna küla vahel mõisavaremetes, mistõttu võib seda pidada praegu kõige šaakalirikkamaks piirkonnaks Eestis. 

“Seda kinnitab ehk ka tõsilugu, et kaks looma olid kaamerapildil juba esimestel öödel. Ka murti talu maadelt suve jooksul viis noort lammast,” rääkis zooloog ja loodusfotograaf Tiit Hunt. 

Veebikaamera pilt on praeguseks olnud eetris kolm ööpäeva, kuid esimestel päevadel ei olnud loomad tegutsedes just vaatajasõbralikud: 1. novembri ööl tulid nad esimest korda kaamera vaatevälja pärast keskööd ja teine kord kella nelja paiku. "Eile õhtul oli aga üks šaakal platsil juba enne "Aktuaalse kaamera" algust kell 20.54 ja kell 22.33 kostis taamal üle minuti kestnud kooriulg," lisas Hunt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles