Šveitsi kaitseväe juhataja käis Tapal

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindralleitnant Rebord Tapal.
Kindralleitnant Rebord Tapal. Foto: Kaitseväe peastaap

Eestit külastanud Šveitsi kaitseväe juhataja kindralleitnant Philippe Rebord põikas muude käikude kõrvalt läbi ka Tapa kaitseväelinnakust.

Kindral Rebord tutvus lisaõppekogunemise Okas käiguga, kohtus oma Eesti ametivenna kindral Riho Terrasega ja sai ülevaate piirkonna julgeolekuolukorrast ning kaitseväe arengusuundadest.

Šveitsi kaitseväe juhataja ütles, et Eesti kaitseväe mobilisatsioonisüsteemiga tutvumine ning selle võrdlemine Šveitsi omaga oli üheks tema visiidi peateemaks. "Meil on väga sarnane süsteem – ka Šveitsi armee on reservarmee. Eile külastasime Ämari baasi, kus nägime reservväelaste tulekut ning nendest sõdurite tegemist. Teie reservväelaste motivatsioon avaldas mulle muljet," ütles kindralleitnant Rebord.

Täna külastas Šveitsi kaitseväe juhataja NATO küberkaitse kompetentsikeskust ning tutvus 1. jalaväebrigaadi ning Tapa linnakuga. Samuti asetas kindralleitnant Rebord kaitseväe juhataja mälestuspärja kaitseväe kalmistule. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles