Esialgu kohutanud paik naelutas aasta­kümneteks

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Raja.
Mare Raja. Foto: Vladislav Musakko

Kui Farmi Annikvere juustutsehhi praegune juhataja-tehnoloog 33 aastat tagasi Annikverre jõudis, nägi ta küla ümber maaparandustööde tõttu segi paisatud maastikku. Otsus – siia ma ei jää – sündis noorel naisel kiiresti. Tegelikkuses läks kõik hoopis teisiti.

Peipsi äärest pärit ja Õisu toiduainetetööstuse tehnikumis õppinud Mare Raja sattus väiksesse Annikvere külla tänu praktikale, varasem side tal selle paigaga puudus. Kui ta uuris Rakvere kandi inimeste käest, kuidas soovitud kohta jõuda, seletati talle, et istugu aga Rakveres bussi ja sõitku Tapa poole.

Esimese praktikapäeva hommikul seisiski Mare Rakvere bussijaamas ja ootas Tapa bussi. Selle saabudes astus ta sisse ja küsis pileti Annikverre, mispeale juht teda võõristava pilguga vaatas ning selgitas, et suund on noorel naisel täitsa vale. Hoopis mere äärde tuleb sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles