Kadrinas näeb lüürilist ja koomilist üksindust

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina rahvamajas näeb Andrus Kiviräha tükki "Aabitsa kukk".
Kadrina rahvamajas näeb Andrus Kiviräha tükki "Aabitsa kukk". Foto: Eero Vabamägi

Täna kell 19 näeb Kadrina rahvamajas Jõgeva Linna Teatri nukra alltekstiga lüürilist, kuid samas koomilises võtmes tükki Andrus Kiviräha sulest.

“Aabitsa kukk” räägib sellest, et üha rohkem inimesi elab üksinduses. Sotsiaalne tõrjutus on olukord, kus indiviidi ja ühiskonna vahelised sidemed on katkenud ja inimene ei saa ühiskonna majanduslikus, sotsiaalses, poliitilises ega kultuurilises elus osaleda.

Elu on piiratud puuduliku hariduse, väikese sissetuleku, töötuse või kehva tervise tõttu. Palju meil on selliseid inimesi, kes ei tule oma eluga toime ja kellest ei tea ametkonnad mitte midagi? Mis toimub selliste inimeste peas, mida nad mõtlevad? Kas meie mõtleme nende peale?

Lavastaja on Maris Paas, mängib Janek Varblas, kes on saanud 2018. aastal Tartumaa parima meesnäitleja tiitli ja harrastusteatrite riigifestivali näitlejapreemia. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles