Omavalitsusjuhid sotsiaalmeedias: sadadest postitustest ununenud paroolideni

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omavalitsusjuhid sotsiaalmeedias.
Omavalitsusjuhid sotsiaalmeedias. Foto: 11 X erakogu, shutterstock, montaaž

Eestis levinuimat sotsiaalmeedia platvormi Facebook kasutavad Lääne-Virumaa valla- ja linnajuhid üsna usinalt. Kõige vilunumad neist suudavad päevatöö kõrvalt kirjutada mitu postitust või neid hulganisti jagada. Kel kogemust või aega vähem, see piirdub enamasti tavapärase suhtlusega. On neidki, kelle kokkupuuted sotsiaalmeediaga jäävad kasinaks või puuduvad sootuks.

Et riigikogu valimised on peagi ukse ees, küsisime, kas omavalitsusjuhid kavatsevad nendel kandideerida. Samuti pakkus huvi, kui palju kasutavad nad sotsiaalmeediat enda nii-öelda pildile toomiseks. Lähemal uurimisel selgus, et poliitpropagandat keegi näoraamatus otseselt ei viljele. Pigem annab sotsiaalmeedia jälgimine võimaluse olla infoväljas – seda nii uudiseid jagades kui ka ammutades.

Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami ütles naljatamisi, et tema internetipostitused on olnud omamoodi abiks ajakirjandusliku materjali valmimisel või meedia massideni viimisel. “Ainuüksi sellel aastal on Virumaa Teataja avaldanud viis minu tehtud pilti,” rääkis ta, tuues näiteks mõned jäädvustused autoavariipaikadest, millest ta on juhtunud mööda sõitma. “Selliseid omapärases vormis korrespondente, nagu vanasti tavatseti öelda kasvõi Sädeme kirjasaatjate kohta, tekib aina juurde.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles