Politsei tähistab sajandat sünnipäeva täna pereüritustega

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõvi Leo on koos teiste korravalvuritega täna tegemisi tutvustamas Põhjakeksuses Rakveres ja Astri keskuses Narvas. 
Lõvi Leo on koos teiste korravalvuritega täna tegemisi tutvustamas Põhjakeksuses Rakveres ja Astri keskuses Narvas. Foto: Mailiis Ollino

Eesti politsei peab pühapäeval sajandat sünnipäeva ja kutsub sel puhul eri linnade kaubanduskeskustes korraldatavaid pereüritusi külastama, et inimesed saaksid politseitööga lähemalt tutvust teha.

Ajavahemikus kella 12–15 saab politsei tööd ja varustust näha viies kaubanduskeskuses üle Eesti. Virumaal on kohtumispaikadeks Põhjakeskus Rakveres ja Astri keskus Narvas.

Politsei sünnipäeval tutvustatakse huvilistele politseinike ja piirivalvurite töövahendeid, kurjategijate jälgi leida aitavate kriminalistide tööd. Liiklus- ja patrullpolitseinikud kõnelevad oma töistest seikadest ja näitavad lähemalt, mis on "siil" või "stalker". Ka saab uurida politsei operatiivsõidukite masinaparki mootorrattast politseibussini. Kuulekust näitavad politsei- ja piirivalveameti teenistuskoerad ning etteaste teevad ka kiirreageerijad.

Lahtiste uste päeva juhivad politseiametnikud, kes jagavad töös ette tulnud seiku, annavad ohutusalast nõu ning vastavad küllatulnute küsimustele. Sünnipäevapeole tulnud lapsi lõbustavad abipolitseinikud ja Lõvi Leo.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher märkis, et politsei kõige olulisem ülesanne on olla näoga inimeste poole – olla avatud, inimlik ja tark. Ta lisas, et politsei sünnipäev on seega hea võimalus oma kogukonnaga kokku saada ja lubada neil kiigata lähemalt politseitöö köögipoolele.

"Kui kõrvale jätta patrulliv politseinik või piirivalvur ning teeninduses dokumente väljastav klienditeenindaja, jääb suurem osa politsei tegevusest, töövahenditest ja -võtetest tavainimese jaoks varjatuks. Meie sünnipäevapeole on oodatud kõik huvilised seda saladuseloori meie tavatöö ümbert avama," ütles Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles