Uus eelarve toob linnajuhtidele kopsaka palgatõusu

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linna järgmise aasta eelarve lubab abilinnapea Neeme-Jaak Paabule (vasakul) ja linnapea Marko Tormile märgatavat palgatõusu.
Rakvere linna järgmise aasta eelarve lubab abilinnapea Neeme-Jaak Paabule (vasakul) ja linnapea Marko Tormile märgatavat palgatõusu. Foto: Meelis Meilbaum

Et Rakvere linnavalitsuse töötajate töötasu on seotud alampalgaga, toob alampalga tõus neile linna uue eelarvega kaasa palgatõusu. Linnapea ja volikogu esimehe palk tõusevad enam kui veerand tuhande euro võrra.

Rakvere linnavolikogu liige Marti Kuusik leidis volikogu istungil linnaeelarve esimesel lugemisel, et alampalgast sõltuvusse seatud palgasüsteem ei ole jätkusuutlik. “Mõned aastad tagasi tehti küll korrektsioon ja palgakoefitsiente muudeti, aga midagi on vaja ette võtta,” lausus ta.

Ühe võimalusena näeb Kuusik palgasüsteemi sidumist tarbijahinnaindeksiga. Kui alampalk kerkib uuest aastast kaheksa protsendi võrra, siis tarbijahinnaindeks näitab 3,7 protsendi suurust elukalliduse tõusu võrreldes aastataguse ajaga. “Ma ei näe põhjust, miks peaks linnavalitsuse töötajate palk ennaktempos kasvama,” ütles Kuusik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles