Harri Kullas oli Hollandis mainekal superkrossil tugevas konkurentsis teine

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Kullas oli Hollandis mainekal superkrossil teine.
Harri Kullas oli Hollandis mainekal superkrossil teine. Foto: Bart Amsing

Zuidbroekis sõideti läinud nädalavahetusel kahepäevane superkross, kus olid stardis paljud kiired võistlejad nii Euroopast kui ka Ameerika Ühendriikidest.

Hollandis oma talvist superkrossihooaega alustanud Väike-Maarja juurtega Harri Kullas laupäeval võitis ja saavutas pühapäeval neljanda koha, mis andis talle kahe päeva kokkuvõttes teise tulemuse.

Hollandi Pol Motorsi ridades võistlev Harri Kullas (Husqvarna) sõitis pühapäeval enda kvalifikatsioonirühmas välja neljanda aja.

Võistlussõidus oli eestlane laupäeval kolmanda koha saanud prantslase Cedric Soubeyras’ järel teine ja pääses otse poolfinaali. Selle võidukihutamise lõpetas Kullas viiendana ning finaalikoht oli tal taas käes.

Kui laupäeval sõitis Kullas finaalis end kohe liidriks, siis pühapäeval oli tema start tagasihoidlikum ja avaringilt tuli noormees kaheksandal kohal. Sõidu edenedes tõusis ta siiski neljandaks.

Päeva esikolmiku moodustasid ameeriklane Nick Schmidt, Soubeyras ja teine nimekas prantslane Gregory Aranda.

Kahe päeva kokkuvõttes saavutas Kullas Schmidti järel ja Soubeyras’ ees teise koha.

Tulemusega jäi Kullas ise väga rahule.

“Ma pole superkrossi spetsialist ja seal olid kõik Euroopa parimad kohal. Suutsin siiski esimese päeva võita ja kahe päeva kokkuvõttes teine olla,” rääkis ta.

Järgmiseks hooajaks on Kullasel käed löödud juba Inglismaa klubiga Cab Screens Honda.

Plaanis on kaasa teha Inglismaa meistrivõistlustel ja sarjas MX Nationals. Ka osaleb tippkrossisõitja mõnedel maailmameistrivõistluste etappidel ning võimalusel pakub konkurentsi võistlustel Eestis ja Soomes.

Järgmine võistlus on Harri Kullasel juba tuleval nädalavahetusel Soomes Tamperes, kus sõidetakse samuti sisehalli superkross. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles