11 aastat ootust: Viru-Nigula kirikul süttis viimaks igatsetud valgus

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru-Nigula kiriku läänepoolne külg on valgustatud, nüüd tuleb veel veidi oodata, et kogu kirik kõrguks uhkes valgusvihus.
Viru-Nigula kiriku läänepoolne külg on valgustatud, nüüd tuleb veel veidi oodata, et kogu kirik kõrguks uhkes valgusvihus. Foto: Meelis Meilbaum

Viru-Nigula kiriku koguduse liikmel Hillar Vimbergil on missioon: tema südameasjaks on, et kohalik jumalakoda oleks igale tulijale kaugelt näha. Väike samm pikal teekonnal on veel astuda, sest kiriku idapoolne tiib kõrgub pimeduses.

Muusik Hillar Vimberg, kes kuulub kirikukoorisse, on ringi rännates ikka imestanud, kuidas igal pool on jumalakoda valgustatud, aga Viru-Nigula luteri kirik on pilkasuses. “Mõtlesin, kas oleme erand või pommiauk. Pime koht, kus kirik pole valgustust väärt,” ütles Vimberg.

Niimoodi kujunes 11 aasta jooksul teemast rääkides tasa ja targu välja eesmärk. Vimbergi eestvedamisel alustati ka korjandust ning annetajaid oli lausa kogu maailmast. Kui uued vallajuhid võimule tulid, suutis ta neid veenda, et kogukonnale on vajalik kiriku väljajoonistumine valgusvihus. “Paistab, et vallavanem Einar Vallbaum on arukas mees, sai aru, et see tuleb lihtsalt ära teha,” lausus Hillar Vimberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles