Segase korraldusega ristmikule paigaldatakse märk “Anna teed”

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rossmanni autokooli õpilane Lilleoru-Aia ristmikul, kus märgistusest lähtuvalt kehtib parema käe reegel.
Rossmanni autokooli õpilane Lilleoru-Aia ristmikul, kus märgistusest lähtuvalt kehtib parema käe reegel. Foto: Vladislav Musakko, kaart

Rakveres piki Lilleoru tänavat sõitev autojuht ei oska kahtlustadagi, et Aia tänava ristmikul kehtib parema käe reegel. Olukorra teeb segaseks asjaolu, et samas asub Aldar Marketi parkla ja Aia tänava ühel suunal on liiklusmärk “Anna teed”, teisel mitte.

Imekombel pole seal suuremaid avariisid teadaolevalt juhtunud, kuid tingimused õnnetute juhuste kokkulangemiseks on kahtlemata olemas. Olukorrast parema ülevaate saamiseks tasub uurida lisatud skeemi.

Liikluseeskiri sätestab, et parklast teele sõites peab autojuht teed andma igale teel liiklejale. Nimetatud juhul sõidetakse aga parklast välja Aia tänava pikendusele (mõnel kaardil kannab see Tartu tänava nime), mitte Lilleoru tänavale. Parklast väljasõidu ning Aia ja Lilleoru ristmiku vahel on paarkümmend meetrit tänavat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles