Verekeskus kutsub virumaalasi taas doonoripäevadele

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vere loovutamine.
Vere loovutamine. Foto: Mailiis Ollino

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus kutsub Virumaa inimesi verd loovutama täna kella 13–17.30 Rakvere ametikooli aulas ning 27. novembril kella 10–14 Rakvere kultuurikeskuses toimuval doonoripäeval.

“Oleks tore, kui hingedekuul oleksid Virumaa doonorid taas tavapäraselt aktiivsed ning külastaksid usinalt meie igakuiseid doonoripäevi Rakveres,” kutsub doonoreid Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse juhataja doktor Riin Kullaste.

Viimati oli Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus Rakveres 18. oktoobril, mil doonoripäeval osales 77 inimest ja tehti 71 vereloovutust. Verekeskus tänab kõiki verd loovutanud doonoreid ning kutsub osalema novembrikuu doonoripäevadel, sest paljude veregruppide varud vajavad täiendamist.

Doonoriks sobib terve, puhanud, söönud ja rohkelt vedelikku tarbinud vähemalt 50 kilogrammi kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat. Kahe vereloovutuse vahe on minimaalselt 60 päeva, naistel soovituslikult 90 päeva. Doonoripäevale tulles tuleb kindlasti kaasa võtta isikut tõendav dokument. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles