Kingsepp Veera kolib Kroonikeskusesse

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingsepp Veera Treiman on aastakümneid tegutsenud Rakveres Rägavere teel oma töökojas – foto on tehtud 10 aastat tagasi. Nüüd hakkab ta klientide jalavarje parandama Kroonikeskuse esimesel korrusel.
Kingsepp Veera Treiman on aastakümneid tegutsenud Rakveres Rägavere teel oma töökojas – foto on tehtud 10 aastat tagasi. Nüüd hakkab ta klientide jalavarje parandama Kroonikeskuse esimesel korrusel. Foto: Arvet Mägi

Kingsepp Veera Treiman on kõikvõimalikke jalavarje parandanud 40 aastat. Hiljuti müüs ta oma Rägavere teel asunud maja ning hoovipealse töökoja. “Kolisin korterisse ja sain aru, et ma ei ole valmis kodus passima ja aknast välja vaatama,” ütleb tegus naine. “Ma usun, et minu kliendid tulevad minuga kaasa.”

Sobiva ruumi leidis ta endale Kroonikeskuse esimesel korrusel, kus ta sel laupäeval pidulikult oma töökoja avab. Kogenud kingsepp ütleb, et 40 aastaga on jalanõud palju muutunud. “Pooltaldu praktiliselt vaja ei lähe, sest paljude taldade alla ei ole võimalik neid paigaldada. Samuti on paljud kontsad seest tühjad ning kõiki ei saa täita,” räägib ta.

Veera Treimani sõnul tellitakse viimasel ajal aga kõige enam tallakinnitus- ja paikamistööd, kannavoodrivahetust. “Ja talvehooajal muidugi lukuvahetused,” lisab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles