Tark tuleb olla nii jopet ostes kui ka hooldades

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe uuema voodrikanga materjalina näitab Kaie Turban Columbia patenteeritud materjali Omni-Heat, mis näeb välja läikiva voodrina, kuid on olemuselt võrkmaterjal, mis kehasoojust tagasi peegeldab. “Soojuskadu on nõnda väiksem ning sellevõrra saadakse kokku hoida vahekihi paksuselt,” ütleb Turban.
Ühe uuema voodrikanga materjalina näitab Kaie Turban Columbia patenteeritud materjali Omni-Heat, mis näeb välja läikiva voodrina, kuid on olemuselt võrkmaterjal, mis kehasoojust tagasi peegeldab. “Soojuskadu on nõnda väiksem ning sellevõrra saadakse kokku hoida vahekihi paksuselt,” ütleb Turban. Foto: Vladislav Musakko

Kui oma jope või lapse kombeka valimisel lisaks värvile, tegumoele ja hinnale võtta arvesse materjali tehnilisi näitajaid, võib otsustamisel segadusse sattuda, sest eri firmad on patenteerinud eri materjale ning nende testimismeetodidki võivad erineda.

Rademari Põhjakeskuse poe juhataja Kaie Turban ütleb, et sageli soovitakse osta universaalset rõivast, millega saaks nii suusatada kui ka kaubanduskeskuses käia. Või tahetakse lapsele jopet, mis hoiab keha soojas kahekümne külmakraadiga, aga millega on mõnus ka viie pluss­kraadi juures õues mütata.

“Kõigepealt tuleks analüüsida seda, kui kaua õues viibitakse ning mida seal tehakse. Kas pean arvestama ilmaga, sest olen pikalt väljas, või olen enamasti autos. Kui õues tuleb olla igasuguse ilmaga, siis võiks jope olla võimalikult hea veepidavusega ning samas hingav, sest kui liikuda, teha sporti, tekib kehaniiskus, mida on vaja kehast eemale suunata,” räägib Turban.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles