Rakvere liikus riigimajale sammukese lähemale

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Torm rõõmustab, et linn võib saada veel ühe uue maja. Pildil Rakvere tervisekeskuse nurgakivi asetamine.
Marko Torm rõõmustab, et linn võib saada veel ühe uue maja. Pildil Rakvere tervisekeskuse nurgakivi asetamine. Foto: Meelis Meilbaum

Esmaspäeval kohtusid Rakvere linnavalitsuses siinsete linnajuhtidega Riigi Kinnisvara AS-i ja rahandusministeeriumi esindajad, et kaaluda võimalikke asukohti riigimaja loomiseks Rakverre. 2018. aasta kevadel valitsuse heaks kiidetud üleeestiline riigimajade loomise analüüs näeb ette riigimajade loomise kõikidesse maakondadesse, välja arvatud Tallinnasse ja Tartusse.

Riigimajad on planeeritud maakonnakeskustesse, kus osutatakse avalikke teenuseid ning paiknevad riigiasutused. Riigimajade loomise eesmärk on parandada riigiteenuste kättesaadavust ning hoida kokku kinnisvarakulusid.

Lähtutakse põhimõttest, et valdkondlikud asutused hakkavad võimalusel paiknema ühes majas, et pakkuda inimestele teenuseid koordineeritult, mugavalt ühes kohas. Loodava riigimaja asukoht peab võimaldama inimestele hea ligipääsu ja piisava suurusega kliendiala, eriti oluline on see sotsiaalteenuste valdkonna puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles