Poliitikud kibelevad kooli õppetunde andma (1)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom väisas hiljuti Rakvere gümnaasiumi, sealsete õpilastega arutas ta, kas Eesti kuulumine Euroopa Liitu on ebavõrdne abielu. Toom kiitis, et kool on väga ilus.
Yana Toom väisas hiljuti Rakvere gümnaasiumi, sealsete õpilastega arutas ta, kas Eesti kuulumine Euroopa Liitu on ebavõrdne abielu. Toom kiitis, et kool on väga ilus. Foto: Erakogu

Eelmisel nädalal toimunud noorte osaluskohvikus õhutasid poliitikud noori kutsuma neid rohkem kooli rääkima. Ehkki noortel tulevastel riigikogu valimistel hääletuskabiini asja pole, on koole, kus poliitikud hirmsasti esineda himustavad. Kohtumistele, kus õpilastel on vabadus mitte osaleda, antakse mõnes koolis üsna nurinata roheline tuli.

Tamsalu gümnaasiumi õpilasesinduse liikmed meenutasid, et nende koolis käis ikka juba mõni aeg tagasi vilistlane Marko Pomerants. Vahva loomuga riigikogu liikme räägitust ei jäänud meelde palju. Õpilasesinduse liige Tuule Laansoo sõnas, et poliitikute koolikülastusi pooldavad nad juhul, kui need avardavad õpilaste silmaringi ja mõttemaailma.

“Ühiskonnaõpetuse tunni raames võiksidki poliitmaailma esindajad külas käia, aga teooria osas võiks see olla valikaine,” edastas Laansoo noorte mõtteid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles