Isadepäeval tuleb “Võta või jäta” eriseanss

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reimo Sagor filmis "Võta või jäta".
Reimo Sagor filmis "Võta või jäta". Foto: Rakvere Teatrikino

Rakvere Teatrikinos tuleb filmi “Võta või jäta” eriseanss.

Liina Trishkina-Vanhatalo film annab ainet mõtiskluseks, mis teeb isast isa. 30-aastase ehitaja Eriku kätele pannakse tema vastsündinud laps ja öeldakse: “Võta või jäta!”, sest lapse ema tahab temast loobuda. “Võta või jäta” on lugu Eriku pikast, keerulisest ja kohati koomilisest isaks kasvamise teekonnast.

Film on linastunud Varssavi ja Luxemburgi filmifestivalil, Hollandis Noordelijki ja Saksamaal Cottbusi filmifestivalil, peagi näidatakse seda Prantsusmaal Arrasi filmifestivali võistlusprogrammis ning Mannheim-Heidelbergi filmifestivalil Saksamaal.

Põhja-Ameerika esilinastus on kavas 3. detsembril AFI (American Film Institute) filmifestivalil ühendriikide pealinnas Washingtonis. “Kutseid festivalidele tuleb aina juurde, eile saabus kiri Põhja-Koreast – filmi ootab ka Pyongyang,” ütles filmi produtsent Ivo Felt.

“Võta või jäta” on Eesti ametlik parima võõrkeelse filmi Oscari kandidaat, mis on praeguseks Eesti kinodes kogunud 56 713 vaatajat. Linateos alustab oma üheksandat nädalat Eesti kinolevis isadepäeva eriseanssidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles