Virumaa Kammerorkester lohutab hingi muusikaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Kammerorkester annab alati kontserte suurepärase akustikaga Rakvere gümnaasiumi saalis.
Virumaa Kammerorkester annab alati kontserte suurepärase akustikaga Rakvere gümnaasiumi saalis. Foto: Meelis Meilbaum

Hingedepäev on möödas, aga hingedeaeg kestab. Paraku on karta, et praeguste mossis ilmadega on nii maaalused kui ka maapealsed hinged üsna tujutud. Virumaa Kammerorkestri pühapäevase kontserdiga püütakse hingedele pakkuda lohutust, esitades meeleolukat, kaunist ja ka särtsakat muusikat.

Seekordne kontsert on suuresti solistikeskne. Tõsi küll, ei mäletagi kontserti, milles poleks osalenud mõni solist, olgu siis tegu tippmuusikute või kohalike muusikakoolide või laulustuudiote lastega. Neid on kindlasti juba 100 ringis kogunenud.

Seekordsed solistid on eri põlvkondadest. Nii on tšellist Lembi Mets tunnustatud pedagoog ja pikaaegne rahvusooper Estonia orkestrant. Tema esituses kuuleme tuntud operetihelilooja Jaques Offenbachi pala “Jacqueline’i pisarad”. Leó Weineri “Romanssi” esitab koos Lembiga tema noorem õde Kai Visnapuu – Vanemuise teatri harfimängija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles