Lääne-Virumaa artistide esinemistasu pole kivisse raiutud

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsu räpipunt 5miinust.
Võsu räpipunt 5miinust. Foto: Ardi Truija/Pärnu Postimees

Sel nädalal on tekitanud jahmatust jutt esinemistasust – 15 000 eurost –, mida räppar Nublu soovis saada ülesastumise eest MyHits Awardsil.

Lääne-Virumaaga seotud bändidega on nii, et nende esinemistasu on läbirääkimiste küsimus. Muusik Vallo Vildak, kes tegeleb ka artistide esinemise korraldamisega üle Eesti agentuuris Truvalo, ei soovinud hindu avaldada. Tema sõnutsi on hinnad kokkuleppe asi. “See sõltub artistist, õhtust, kohast ja muust,” loetles Vildak.

Lääne-Virumaast rääkides nentis ta, et nõutud on ühe- ja kahemehebändid. “Need on ka üldjuhul odavamad, aga see pole reegel,” märkis Vildak. Kui tulla välja sooviga, kus märksõnadeks nädalavahetus, tantsubänd, siis Vildaku sõnutsi dogmahinda pole. “Ühemehebändid algavad 250 eurost,” ütles Vildak.

Leheküljelt Artist3 saab aimu Lääne-Virumaaga seotud bändide ja artistide taksidest. Lehtse päritolu Elina Born küsib selle lehe põhjal 45-minutilise akustilise koosseisuga ülesastumise eest 2700 eurot. Võsu päritolu bänd Elephants From Neptune soovib esinemisõhtu eest 4020 eurot ja 5miinust sellist maagilist summat nagu 6666.60.

Meie oma Emili Jürgens, esinejanimega Emily J, kes võitis esmalt suure hulga tähelepanu oma kaveritega, soovib esinemise eest taskusse panna 590 eurot. Ansambel Visiit, üks kauem tegutsenud ansambleid Virumaal, tuleb esinema 828 euro eest. Maakonnas nõutud tantsumuusikaansambel Fantaasia, mis on neljaliikmeline, esitab teada-tuntud muusikat Artist3 põhjal 649 euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles