Kolhoosimajades lonkab tuleohutus mitut jalga

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsevankrid ummistavad trepikodades kiireks evakuatsiooniks vajalikke teid, seades nii ohtu inimeste elu ja tervise.
Lapsevankrid ummistavad trepikodades kiireks evakuatsiooniks vajalikke teid, seades nii ohtu inimeste elu ja tervise. Foto: Toomas Herm

Eelmisel nädalal kontrollisid päästeteenistuse spetsialistid tuleohutust kortermajades, meie maakonnas hakkasid silma lausrikkumised endiste kolhooside-sovhooside elamute trepikodades ja keldrites.

Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhtivinspektor Helen Arukaev rääkis, et päästetöötajad said Väike-Maarjast kaebusi, et sealsetes elumajades ei ole tuleohutusega kõik korras. Kontrollimisel selguski, et jutul on tõepõhi all. Veelgi enam – Väike-Maarjas avastati, et kahes kortermajas, kus kevadisel reidil fikseeriti rikkumised, pole midagi muutunud. “Jalatsikapid olid trepikotta tagasi veetud,” kirjeldas Arukaev nähtut. Tema hinnangul ongi korterelamutes suurim probleem seotud jalatsikappidega. Inimesed põhjendavad nende viimist trepikodadesse asjaoluga, et jalatsite koht on väljas. Ei taheta neid puhtuse hoidmise eesmärgil korterisse viia.

Et tegemist oli korduvrikkumisega, tegid päästetöötajad juba sunnirahaga ettekirjutuse. Kui puuduseid lähiajal ei kõrvaldata, peab korteriühistu maksma sunniraha 700 eurot. Korteriühistu aga nõuab ilmselt selle raha rikkujatelt tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles