Koolides helkurita lapsi ei karistata

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veltsis kergliiklustee ääres kasvab puu, mille küljes on palju helkivaid märke, mida iga soovija võib enda rõivaste külge riputada.
Veltsis kergliiklustee ääres kasvab puu, mille küljes on palju helkivaid märke, mida iga soovija võib enda rõivaste külge riputada. Foto: Vladislav Musakko

Pime vihmane sügis viib politseinikud koolidesse helkureid kontrollima. Mõnes koolis on seis muret tekitav. 40-eurose trahvi kviitungiga siiski koju ei naasta. Nüüd on kogukond mitmes kohas elupäästjad loodusesse helkima riputanud.

Kui mõni aeg tagasi kontrolliti Kunda ühisgümnaasiumi õpilaste helkureid, oli neidki, kel elupäästjat küljes ei olnud. Lastele anti siiski võimalus, kuna Kunda kooli õpilas­esindus koos kooli huvijuhi ja direktoriga oli teinud teoks mõtte riputada helkurid kooli lähedal asuvale puule. Nüüd on puu tühi.

“Jah, kõik helkurid on sealt ära võetud, need läksid nagu soojad saiad,” ütles rõõmsalt Kunda ühisgümnaasiumi direktor Tiiu Millistfer. Lapsed on kaitstud ja direktor on veendunud, et järelkontrollil oli just tänu riputatud helkuritele hea tulemus. Plaanis on helkureid veel pakkuda ja otsida selleks uusi võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles