Uus kalatrepp parandab uimerdajate elu

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venevere renoveeritud kala­trepp.
Venevere renoveeritud kala­trepp. Foto: Eerik Lumiste

Veneveres Avijõel jõudsid lõpule kalatrepi uuendustööd ja see peaks nüüd olema vastuvõetav kõikidele selles piirkonnas elutsevatele kaladele: jõeforellidele, harjustele, ojasilmudele, haugidele, lepamaimudele, trullingutele, luukaritsatele ja võldastele.

Venevere Haridus- ja Kultuuriselts on koos külaelanikega püüdnud kaladele head lahendust leida ja ilusamat keskkonda luua ning on seetõttu pidanud 15 aasta jooksul päris keerulise asjaajamisega tegelema. Lõpuks kroonis külaelanike pingutusi edu – paisjärves valmis betoonkärestik.

“Kui eelnevalt paljud arvasid, et kaladele on Veneveres pais raskesti läbitav, siis nüüd peaks olema see ideaalne,” ütles kalatrepi uuendamise üks algatajaid Eerik Lumiste Venevere Haridus- ja Kultuuriseltsist. Eerik Lumiste on ühtlasi ka Vinni abivallavanem. Selts on koostanud kaks suurt projekti. Aastatel 2004–2007 taastati Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondi abil paisjärv. Paisjärve taastamine läks maksma 141 000 eurot. See oli keeruline periood, sest 25 protsendi suuruse omaosaluse pidi katma omavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles