Revals tutvustab Rakveres uut albumit

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti kõige ameerikalikumaks bändiks tituleeritud ansambel Revals andis välja kauaoodatud topeltalbumi. Eri stiilide vahel elegantselt ja ausalt balansseeriva ansambli plaadilt leiab ühtekokku 26 lugu kantrit, rokki, folki ja bluusi, plaati tutvustatakse laupäeva õhtul kell 21 Rakveres Buena Vista Sofa Clubis.

Koos plaadiga ilmunud singel "Tuulatud Thule" avab Revalsi kantrimuusikal põhineva popilikuma poole. "Minu jaoks on loo sõnum alati sama oluline kui meloodia, lugu peab mind kõnetama tervikuna," rääkis loo autor Martin Saaremägi. ""Tuulatud Thule" sai alguse ideest kajastada "meie aja kangelasi", kelle hulka kuulub kahtlemata ka Ultima Thule," lisas ta killu singli saamisloost.

"Tuulatud Thule" on päris jõuliseks kannapöördeks võrreldes ansambli eelmise rokiliku palaga "MUST". "Muusikaline mitmekesisus on see, mis mind antud bändi puhul väga võlub," ütles loo solist Jaanus Saago. "Olles palju aega veetnud Ameerika ühendriikides, tean, kui mõnus on olla autoroolis koos muusikaliselt mitmekesise rännakuga, kus saab nii kaasa laulda kui ka kaasa mõelda. Meie albumiga võid ühe jutiga sõita Häädemeestelt Suisleppa kordagi oma lemmikut plaadimasinas vahetamata," võttis Saago kokku pika kuulamise eelised.

Bändi varasemate lugude austajad ei pea muretsema, kas nende lemmikud ikka on uuel plaadil. "Me ei andnud endale armu ja lõime uue kuue oma pooleteiseaastase tegutsemise jooksul väljaantud kahelt minialbumilt nii mõnelegi palale, teiste seas "Kirjad ääremaalt" ja "Allpool jõge"," rääkis bändi helilooja ja kitarrist Martin Saaremägi.

"Olles bändi lühikese tegutsemisaja jooksul jõudnud päris paljudesse kohtadesse kodumaa pinnal ning saanud publiku ülimalt sooja tagasisidet, julgen väita, et oleme suutnud muuta inimeste suhtumist emakeelsesse kantrimuusikasse. Tule veendu selles ise,“ kutsus Revalsi basskitarrist Danel Pandre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles