Kui teeks tänavu hoopis topeltkingi?

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aare Viljat punub Rakvere töökeskuses paberist “vitstest” korvi, mis pärast ülevärvimist näeb välja nagu vitspunutis. Sellises tehnikas korve on võimalik tellida igas mõõdus.
Aare Viljat punub Rakvere töökeskuses paberist “vitstest” korvi, mis pärast ülevärvimist näeb välja nagu vitspunutis. Sellises tehnikas korve on võimalik tellida igas mõõdus. Foto: Vladislav Musakko

Peeterpaanilik saunamüts, sojavahast käsitööküünlad, Aafrika naiste punutud korvid, vilditud antistressipallid – kas poleks mitte tore midagi niisugust kingituseks saada? Kui ettevõte soovib oma koostööpartnereid meeles pidada (jõulu)kingiga, millel on heategevuslik lisaväärtus, siis üks võimalus on tellida see puuetega inimeste töökeskusest või käsitööd vahendavalt MTÜ-lt, mille kohta on teada, et müügitulu jõuab ka tegijani ning toetab ta elujärge.

AS-i Hoolekandeteenused tütarettevõttena loodud sihtasutus Hea Hoog loob töövõimalusi psüühilise erivajadusega inimestele, sealhulgas mitmesuguse käsitöö tegemise näol. Sihtasutuse veebipoes on tooteid alates villastest sokkidest-kinnastest keraamiliste vaagnate ja paberist punutud korvideni välja.

Keiti Piirisild SA-st Hea Hoog ütleb, et nende e-poe kaudu ostetakse tõesti kõige enam asju just jõulude eel. Minevad kaubad on tema sõnul lemmikloomade nuuskimismatid, vilditud sussid ja saunamütsid, aga näiteks riigikantselei tellis Läti iseseisvuspäevaks neilt käpikuid, mille paarilistest üks on Eesti, teine Läti lipu värvides. “Meilt saab tõesti tellida asju oma nägemuse kohaselt,” ütleb Keiti Piirisild. Kinginäiteid saab vaadata veebipoest, aga sihtasutus on valmis tooteid kunde soovitud mõõtude ja mustrite järgi tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles