Koolidesse soovitakse treeninguid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart.
Mihhail Kõlvart. Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia

Tallinna linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvart ütles, et rahvastiku tervise huvides peaks üldhariduskoolide õppekavas lisaks praegustele kehalise kasvatuse tundidele olema kaks kuni kolm täiendavat treeningut.

“Hetkeseis on nutune – Eesti noored on vähesest liikumisest tingitult tervise ja kaaluga kimpu jäämas,” ütles Tallinna linnavolikogu esimees, Eesti Olümpiakomitee (EOK) täitevkomitee liige, EOK “Sport koolis” ja üliõpilasspordi komisjoni esimees Mihhail Kõlvart. “Maailma Terviseorganisatsiooni prognoosi järgi kannatab aastaks 2025 rasvumise all juba iga kolmas eestlane.”

“Ülekaalust tingitud tervisehädade vastu aitaks väga hästi Maailma Terviseorganisatsiooni soovitus, mille kohaselt peaks noor inimene liikuma igas päevas umbes tunni, seitse tundi nädalas,” ütles Kõlvart.

Kõlvarti sõnul valdab sama mure kogu läänemaailma ning seega saame mujalt õppust võtta. “Väikese Islandi jalgpalliime on suuresti tasuta trennide tulemus,” lisas Kõlvart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles