Pühapäeval heisatakse Eesti lipud

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Läti vabariik tähistab 18. novembril 2018. aastal 100. sünnipäeva ja selle ainukordse sündmuse äramärkimiseks heiskavad kõik riigi- ja omavalitsusasutused, samuti avalik-õiguslikud juriidilised isikud Eesti lipu. 

Lõunanaabrite pidupäeval on Eesti lippu oodatud heiskama kõik Läti sõbrad. Lipud heisatakse päikesetõusul või kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul.

18. novembril 1918 kuulutas Läti ajutine rahvaesindus välja iseseisva Läti vabariigi ning moodustas ajutise valitsuse eesotsas Kārlis Ulmanisega. Oma riigi tekkimine sai võimalikuks Saksamaa sõjalise kokkuvarisemise ning Läti demokraatlike ja rahvuslike jõudude koostöö tõttu.

Läti vabariigi 100. aastapäeva tähistatakse üle Eesti mitmete ürituste ja eriprogrammidega. Eesti valitsuse liikmed õnnitlevad lõunanaabreid Läti riigihümni "Dievs, svētī Latviju" laulmisega Läti suursaatkonnas Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles