Kungla peab 40. sünnipäeva kontserdiga

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvamuusikaansambel Kungla peab 40. sünnipäeva kontserdiga.
Rahvamuusikaansambel Kungla peab 40. sünnipäeva kontserdiga. Foto: Erakogu

Nädala pärast laupäeval, 24. novembril algusega kell 16 toimub Rakvere teatris rahvamuusikaansambli Kungla 40. sünnipäeva kontsert.

Ansambli asutas rahvamuusik Heinrich Masing, kes kutsus kokku toonase Rakvere 8. lastepäevakodu kasvatajad, et moodustada üks tore rahvamuusikaansambel.

Alustati viie liikmega ning pillideks olid toona akordion, viiul, kaks kannelt ja basskannel.

Praegune ansambli kunstiline juht Aili Möller võttis Heinrich Masingult juhtimise üle 1982. aastal.

Aili Möller on pühendanud oma elust 40 aastat rahvamuusika õpetamisele ja tutvustamisele.

Ansamblis on aegade jooksul musitseerinud kümned ja kümned pillimängijad-harrastajad, kes on leidnud rõõmu rahvamuusikast.

Praegu on ansamblis 14 liiget ja nendest kolm – Aili Möller, Ly Kivistik ja Vaike Sim- son – on ansambli asutamisest alates hoidnud sädet ja sütitanud noori muusikuid-harrastajaid armastama rahvamuusikat ja koosmängu.

Ansambli repertuaar on väga mitmekesine: laulud, pillilood, tantsuviisid, ringmängud. Kollektiiv on edukalt esinenud mitmesugustel üleriigilistel rahvamuusikaüritustel, laulu- ja tantsupidudel, pillipidudel, festivalidel nii kodus kui ka välismaal.

Rahvamuusikaansambel Kungla juubelikontserdi õhtujuht on Tallinna linnateatri armastatud näitleja Margus Tabor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles