Vabadus tegutseda ja areneda

Indrek Saar
, kultuuriminister, SDE
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Postimees

Viimasel ajal on avalik ruum täitunud aruteludega selle üle, millega meie noored vabal ajal õigupoolest tegelevad. Märatsevad noortekambad tekitavad kõike muud kui heameelt, mistõttu teemale tähelepanu pööramine on kahtlemata väga vajalik.

Negatiivsete uudiste varju jäävad positiivsed näited nendest paljudest noortest, kes on halvale teele astumata jätnud või kes on sellelt õigel ajal kõrvale pööranud ning leidnud oma energia rakendamiseks tunduvalt sõbralikumad ja arendavamad alternatiivid.

Tihti on selleks huvitegevus: mõni trenn, kultuuri- või tehnikaring. Selline juhendatud ja põnev tegevus aitab noortel püüda oma võimete piire ning saada teada, milles nad on head ja mis neid huvitab. Nii saavad anded arendatud, igavus peletatud ja energia kulutatud. Leitakse sõbrad ja selguvad talendid. Lihtne, eks ole?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles