Kunda muusikakooli klaver heliseb taas

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda muusikakoolis tehti projektiraha toel korda vana klaver. Lisaks sellele, et klaver kõlab kaunilt, on lastel sellel ka mugav musitseerida.
Kunda muusikakoolis tehti projektiraha toel korda vana klaver. Lisaks sellele, et klaver kõlab kaunilt, on lastel sellel ka mugav musitseerida. Foto: Väino Randver

Ligi 60 õpilasega Kunda muusikakool uuendas projektirahade abil ühte oma kolmest kabinetklaverist. Muusikakooli endine direktor Kristi Moldau rääkis, et õpilased saavad nüüd musitseerida hääles püsiva, kaunikõlalise ning normaalse klahvi- ja pedaalivajutusega klaveril. “Kogu klaveri sisu on uuendatud,” täpsustas ta.

Moldau nentis, et nüüd on klaveri kõla laiem ja helisev, samuti on klahvid teistsuguse paigutusega, mistõttu on õpilastel sel mugavam musitseerida.

Klaveri uuendamine läks maksma 3450 eurot. 1350 eurot andis Eesti noorsootöö keskus, tuhat eurot saadi Eesti Kultuurkapitali Lääne-Virumaa eksperdigrupilt ja sama paljuga toetas Viru-Nigula vallavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles